Co jsou to Tahinády od Živiny?

Není to tak dlouho, co mi bylo doma vyčteno, že mamince vyrábím Kimchi a že i naši kluci chtějí svoji skleničku, ale s něčím sladkým a ideálně zdravým. Ke Kimchi se ještě totiž naše děti neprokousaly. Jako základ jsem se rozhodl použít naši vlastnoručně vyrobenou Tahini pastu ze sezamu, která je základem i do ŽIVINA Hummusů, a tu zkoušel kombinovat s různými surovinami. Pražili jsme, mixovali, se synem dochucovali, doslova u linky tancovali. A tak vznikly další 3 příchutě – DATLE, KAKAO a MELASA. Tento lahodný krém získal od syna Patrika pojmenování “Tahináda”, a to mu už zůstalo. Všechny Tahinády jsou 100% přírodní, bez palmového oleje a přidaného cukru.

 

 

Proč ale ráno sáhnout po Tahinádě a krémech od ŽIVINA? 

Věděli jste, že sezam řadí mezi nejstarší koření na světě a skrývá velké léčivé síly? Prospěšných látek bych vám tady mohl vypsat mnoho, ale zmíním jen ty nejhlavnější. Sezam obsahuje vápník, vitamíny B, E, karoteny i kvalitní bílkoviny. Takže sezamové pasty jsou vhodné nejen pro vegany či vegetariány, ale také pro zdravý vývoj dětí. Je vhodný pro lidi s chudokrevností pro svůj vysoký obsah železa.

Mimochodem, dámy, sezam v sobě ukrývá zinek, jenž je stavebním kamenem pevných nehtů a vlasů.

Pokud se řadíte mezi milovníky Nutelly, vyzkoušejte její sokyni Tahinádu Kakao. Chuť je srovnatelná a navíc nemusíte mít výčitky svědomí! Pyšníme se totiž tím, že Tahinády ŽIVINA jsou 100% přírodní, bez přidaného cukru a palmáče.

Kde se vzal, tu se vzal – sezam

První zmínky sahají až dosubsaharské Afriky 3 tisíce let před naším letopočtem a já jeho kouzlo objevil až teď :-) Sezam je jednou z prvních plodin, která se pěstovala pro výrobu oleje. 

K čemu ladí Tahinády?

Tahinády mají skvělé využití na jakýkoliv způsob. Nahradí máslo a hodí se snad do každého receptu. Jídlu dodá krémovitost a pozvedne jeho chuť na vyšší úroveň. My je máme rádi na lívanečky, krekry, ale i na různé obilninové kaše či do jogurtu, třeba kokosového. Kaše a jogurt vždy doplníme vitamíny v podobě sezónního ovoce (jahody, maliny, jablka,...) nebo jen tak na lžičku. A proto malá rada na závěr: Pozor, jsou návykové! 

Martin, zakladatel ŽIVINA