Tikka Masala s tofu

Naše Tikka Masala je kari omáčka, která se nejčastěji připravuje s jogurtem nebo smetanou. Tato omáčka je známá svou výraznou, bohatou a kořeněnou chutí, tak trochu připomínající guláš. Hlavní složkou Tikka Masaly jsou rajčata, zelenina a spousta koření – primárně garam masala. Tento recept s tofu si pro vás připravil náš šéfkuchař Ondřej Dufek.

tikka2_1

Servírování (2-3 porce) :

Marináda :

  • 200 g tofu
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cm zázvoru
  • 2 lžíce jogurtu
  • Špetka soli
  • Garam masala

 

 tikka1

Tikka Masala s tofu postup :

  1. Nejprve si připravíme marinádu. Do misky nakrájíme tofu na kostky, přidáme nastrouhaný česnek, zázvor, koření a jogurt. Necháme okolo 1h v lednici.
  2. Následuje rýže. Vaříme v rýžovaru v poměru 1:1 rýže: voda. To znamená na jeden hrnek rýže jeden hrnek vody. Nejprve rýži v misce pečlivě v omyjeme (do té doby, dokavaď voda nebude čirá). Scedíme, dáme do nádoby rýžovaru a zalijeme vodou.
  3. Než se nám uvaří rýže, uděláme omáčku s masem.
  4. Na pánvi rozehřejeme ghí a přidáme tofu. To pečlivě orestujeme dozlatova (bude mít tendenci se připalovat – pozor).
  5. Poté přidáme Tikka masala omáčku, povaříme a přidáme kečup a smetanu.
  6. Vaříme 5 minut a máme téměř hotovo. Dochutíme dle libosti a ozdobíme nasekaným koriandrem.

Mňam!