Salát z kimchi, cizrny a avokáda

salat_recept2

Ať žije improvizace! Kimchi dodá i přebytkům z vaší kuchyně ten správný říz.

Co je potřeba?

Jak na to?

Zbyla mi uvařená cizrna a úžasné avokádo od španělského bio farmáře z CrowdFarming a vznikl z toho skvělý salát, který je jedním z mých nejoblíbenějších současných jídel. Smíchám asi půl kilogramu cizrny se skleničkou Kimchi, přidám avokádo nakrájené na kostičky a vlašské ořechy.

Když mě tento recept napadl, vrcholila jarní sezóna medvědího česneku –⁠ přihodil jsem ho tam spolu s nasekanými stonky koriandru, které mi doma přebývaly.

Vše dochucuji sojovkou, sezamovým olejem a posypu sezamovými semínky.

A je to! Jednoduché jak facka a skvělé zdravé jídlo, za deset minut na talíři.

 

dame-market-post-022x