Jak na čokoládové oříškové máslo

1-6

 

Toto dekadentní domácí oříškové máslo se vyrábí pouze ze 4 ingrediencí a určitě bude vaší novou oblíbenou pomazánkou! Je oříškové, lehce nasládlé a má klasicky bohatou čokoládovou chuť. Nebudu daleko od pravdy, když řeknu, že tento recept si zamilujete!

Pokud jste fanouškem známé nutelly, představuji vám její nutričně bohatší sestru.  Je vyrobena pouze ze 4 ingrediencí a má o něco méně cukru. Mluvím o oříškovo - čokoládovém krému, který si snadno vyrobíte doma a vaše chuťové pohárky ho ocení s toastem, ovocem nebo jen přímo lžičkou do pusy.

 

Co potřebujete k domácí výrobě čokoládovo oříškového krému?

 

Tento recept na tzv. domácí nutellu je jednoduchý na přípravu. Vše, co potřebujete, je několik jednoduchých ingrediencí a výkonný mixér nebo kuchyňský robot.

Lískové oříšky – základ  čokoládového krému! Vezmeme syrové lískové ořechy a jednoduše je opražíme v troubě.

Kokosový olej – dodává do směsi další olej a zajišťuje hladkou a krémovou konzistenci

Kakaový prášek – pro dodání čokoládové chuti oříškovému máslu.

Datlový sirup – dodává pomazánce nádech sladkosti. 

 

1-7 

 

Budete potřebovat:

2 šálky syrových lískových ořechů

3 PL kokosového oleje, rozpuštěného

⅓  hrnku datlového sirupu - přidávejte dle chuti

¼ šálku kakaového prášku

špetka mořské soli

 

Jak na to:

Předehřejte troubu na 200 stupňů. Rozložte lískové ořechy na plech vyložený pečícím papírem. Navrch pokapejte rozpuštěným kokosovým olejem a ujistěte se, že jsou všechny obalené olejem. Pečte v troubě 10 - 12 minut dozlatova (v průběhu pečení ořechy kontrolujte, mohou se snadno spálit)

Lískové ořechy přendejte do kuchyňského robotu a rozmixujte, dokud nebudou řídké a krémové. Může to trvat několik minut. Než přejdete k dalšímu kroku, je důležité, aby směs dosáhla řídké konzistence, takže mixujte, dokud nebude docela řídká.

Po smíchání přidejte kakaový prášek, datlový sirup a mořskou sůl. Pokračujte v mixování, dokud se prášek a sirup do krému nezapracuje.

Oříškový krém přendejte do skleněné nádoby a uložte do lednice. V lednici zhoustne a vydrží čerstvé až 2 týdny.

 

1-2

 

V Živině jsme všechny tyto kroky udělali za vás! Můžete tak mít tento výborný oříškový krém bez práce.

Náš oříškový krém obsahuje 72 % lískových oříšků, kvalitní bio kakao a po otevření vydrží v lednici až 3 měsíce a to bez použití dalších přidaných látek. Lískooříškový krém je bohatý zdroj zdravých tuků, bílkovin a sacharidů. Je skvělou volbou na svačiny, můžete jej rozetřít na palačinky, lívance a dozdobit čerstvým ovocem. Nebo ho prostě vyjídat přímo ze skleničky. 

Lískový krém u najdete ve 2 příchutích - Lískový krém Kokos a Lískový krém kakao s kousky lískáčů.

Pustíte se do receptu nebo přípravu necháte na nás a už si jen vychutnáte jeho bohatou oříškovo-čokoládovou chuť? Ať už tak nebo tak, dejte nám o tom vědět označením na sociálních sítích, kde nás najdete jako @zivina!