3 tipy na jednoduché letní dipy
Léto je čas na lehké a osvěžující pokrmy. Připravili jsme pro vás tři jednoduché recepty na dipy, které dodají vašim jídlům šmrnc a dokonale doplní saláty, zeleninu, závitky nebo třeba pečené brambory.
Tahini dip
Chutný dip na lehký salát nebo třeba na pohanku s pečenou zeleninou? Mňam!
Suroviny
- 1/2 šálku Tahini
- 2 lžíce jablečného octa
- 2-3 lžíce vody
- sůl a pepř
Postup
- V míse smíchejte naše Tahini, ocet a postupně přidávejte vodu, dokud nedosáhnete požadované konzistence. Dip by měl být hladký a krémový.
- Ochutnejte a případně přidejte sůl a pepř podle své chuti.
Arašídová omáčka
Do arašídové omáčky máme občas chuť namáčet úplně všechno, ale nejlepší je samozřejmě k letním závitkům s krevetami nebo naším Tofu.
Suroviny
- 3/4 skleničky Arašídového krému
- 2 lžíce Sójové omáčky
- 2 lžíce javorového sirupu
- 2 lžíce bílého rýžového octa
- šťáva z půlky limetky
- 1/2 hrnku vody na poředění
- nasekané arašídy
Postup
- Zamíchejte pořádně vše dohromady.
- Použijte trochu vody na poředění, dokud nebudete mít takovou konzistenci omáčky, jakou chcete.
- Nakonec přidejte nasekané arašídy.
Hořčičný dip
Jó to můžeme. Zejména s pečenými bramborami. Mňam!
Suroviny
- 1 lžička Kremžské hořčice
- kořen petržele
- cibule
Postup
- Na pánvi osmažte cibulku s nakrájeným kořenem petržele na kousky.
- Přidejte vrchovatou lžičku Kremžské hořčice a použijte trochu vody na doředění.
- Nechte vše přiklopené chvíli podusit a nakonec rozmixujte.