Naše kimchi

category-kimchi-image
Korejský zázrak, co kvasí do krásy
Kimchi je svěží, křupavý a tak akorát štiplavý korejský zelný salát, co pomalu kvasí do krásy. Nálož vitamínů, minerálů a probiotik s nízkým obsahem kalorií. V našem podání je navíc 100 % vegan – místo rybí omáčky používáme japonskou sójovku Kikkoman.
To si dám
 

Rozvoz po Praze a Brně

 

Vyrobeno v Česku

 

100 % vegan

Čím víc kimchi, tím líp

Kdo tento korejský zázrak neochutnal, jako by nebyl. Naše kimchi je charakteristické svou komplexní chutí, kde jako první vyniká typická kyselost a pikantnost. Jde o naloženou, fermentovanou zeleninu za pomoci bakterií mléčného kvašení, a zároveň o jeden z nejzdravějších způsobů zpracování zeleniny.

Kimchi si díky svým vědecky prokázaným účinkům na lidské zdraví zasloužilo zařazení světově uznávaným časopisem Health mezi 5 nejzdravějších pokrmů světa. Říká se mu také zabiják chřipky.

Kimchi je nabité živinami, přitom má nízký obsah kalorií

Kimchi obsahuje antivirotika a pozitivně ovlivňuje střevní mikrobiom, který je hlavním stavebním kamenem imunitního systému a také zdrojem dobré nálady. Nejen tím napomáhá trávení, posiluje imunitu a podporuje kardiovaskulární systém.

S každým soustem konzumujete pořádnou porci vitamínů (zejména A, B1, B2, C), minerálů (např. železo, vápník, selen), velké množství antioxidantů či probiotik ve formě přátelských Lactobacillus bakterií.

Kimchi je prostě nabité živinami, přitom má nízký obsah kalorií. V Koreji ho proto jedí klidně ke každému jídlu. Jihokorejci zkonzumují přibližně 18 kg kimchi na osobu ročně. Lze si ho dát samostatně, jako přílohu nebo použít jako přísadu do jídel.

Zelí, které vkročilo na oběžnou dráhu

Kimchi je korejský tradiční pokrm jedinečné chuti, který je považován za národní poklad gastronomie. O jeho významu pro korejskou kulturu a stravování svědčí i úsměvné korejské přísloví: „Muž může žít bez ženy, ale nemůže žít bez kimchi.“

Kimchi už se také podívalo do vesmíru. Na palubě vesmírné lodi Sojuz TMA-12 ho v roce 2008 měl první jihokorejský kosmonaut, 30letý Ko San.

První zmínky o kimchi najdeme už v korejské poezii staré 3000 let. V 17. století pak přišlo do Asie chilli a pokrm tak získal ten správný říz.