Hutný shiitake ramen s kimchi
Zeleninový vývar, shiitake pesto a další lahodné ingredience společně vytvoří bohatý a vyvážený ramen. Pojďme se pustit do přípravy!
Ingredience pro 4 osoby:
- 4 cibule
- 4 mrkve
- 1 celer
- 4 petržele
- 6 stroužků česneku
- Libeček
- Petrželová nať
- 400 g tofu
- Kimchi Živina
- 2x Shiitake pesto
- Sójovka přírodně fermentovaná
- Ramen nebo soba nudle
- Limetka
- Pak Choi
- Jarní cibulka
Postup:
- Nakrájejte zeleninu (mrkev, cibule, celer, petržel, česnek,...) na vývar.
- Zalijte 2 litry vody a nechte vařit, dokud zelenina nezměkne.
- Přeceďte vývar a vmíchejte do 2 litrů vývaru dvě balení Shiitake pesta a 100 ml Sójovky.
- Vařte ramen nebo soba nudle do měkka (7-10 minut) a zchlaďte, aby se neslepily.
- Nakrájejte tofu na plátky a nechejte ho marinovat v sójovce. Následně ho osmažte dozlatova.
- Pak Choi spařte horkou vodou a nechte odkapat.
- V misce připravte porci nudlí. Kolem nich rozprostřete osmažené Tofu, Kimchi, limetku a Pak Choi.
- Zalijte horkým zeleninovým vývarem.
- Mňam!
Tento kimchi ramen je skvělým způsobem, jak si pochutnat na bohatých asijských chutích. Vychutnejte si každé sousto. Dobrou chuť! ♥️