Bramborový salát s řízkem tak trochu jinak

Super recept na bramborový salát s řízkem tak trochu jinak – jedním kaprovým a druhým z tofu. My si dáme určitě oba!

toffu

 

Ingredience:

• brambory (salátového typu A)

• zelenina (okurky nakládačky, mrkev, cibule, celer)

• rostlinná majonéza

• kapří filet nebo Tofu od Živiny

• mouka, strouhanka a vejce

• lák z okurek, hořčice, sůl a pepř  

 

Postup:

1. Obalujeme: Jednou rukou obalujte v mouce a strouhance a tou druhou ve vejci, aby se z vám z toho všeho nestal obří žmolek.

2. Uvaříme brambory: Brambory dobře omyjte, oškrabte  a uvařte. Poté je nechte vychladnout a nakrájejte na menší kousky.

3. Příprava zeleniny: Zbytek zeleniny nechte syrový a nakrájejte na malé kostičky. Zelenina změkne v salátu a bude křupavější.

4. Salát: V misce smíchejte brambory, zeleninu, lák z okurek, hořčici, dochutíme solí a pepřem. Přidáme rostlinnou majonézu dle chuti pro požadovanou konzistenci.

5. Smažení řízků: Při smažení rybího i tofu řízku sledujte, jestli se strouhanka nafoukne, což je indikátor dokonalého osmažení.  

 

Nyní si můžete vychutnat lahodný bramborový salát s kapřím nebo tofu řízkem.

Dobrou chuť! 🥔🐟🌱