🎁 Dárek - Teriyaki glazé - král každé grilovačky. Získejte ZDARMA při nákupu nad 1000 Kč. Mňam! 😋

Zapečený lilek s rajčatovou omáčkou a parmazánem

Melanzane alla Parmigiana – zapečený lilek s rajčatovou omáčkou a parmazánem. Voní po Itálii, chutná po Itálii. Snadno a rychle. Mňam!

 Rajčatového protlaku Živina

Suroviny (4 porce)

 

1) Příprava lilku

Plátky lilku osolte a nechte 20 min vypotit a poté otřít. Opečte na pánvi s trochou oleje nebo grilujte.

2) Příprava omáčky

Na oleji krátce opečte česnek, přidej rajčatový protlak, krátce orestujte, přidejte pasírovaná rajčata, sůl, pepř. Přidejte bazalku nebo lžíci bazalkového pesta. Vařte 15 min.

3) Pečení

Do zapékací mísy vrstvěte: omáčku, lilek, mozzarellu, parmazán. Opakujte, dokud nedojdou suroviny, vršek zakončete sýrem. Pečte při 180 °C asi 30–35 minut dozlatova.

Tip: Podávejte s čerstvým chlebem nebo salátem.

Ideální jako vegetariánský oběd či večeře.