Těstoviny s italskou rajčatovou omáčkou
Stačí pár minut a máte na stole jídlo jako v italské trattorii. Těstoviny a naše 90% rajčatová omáčka – tak jednoduché, rychlé a zatraceně dobré.
Suroviny (minimálně 2 porce)
- 1 Rajčatová omáčka italská Živina
- 2 lžíce olivového oleje extra virgin
- 150 g cherry rajčat
- 1 stroužek česneku
- 300 g těstoviny - Tagliatelle nebo Paccheri
- 50 g parmazánu
- Olivový olej, čerstvá bazalka
- Sůl a pepř dle chuti
1) Příprava
Nejprve dejte vařit osolenou vodu a uvařte tagliatelle podle návodu na obalu do stavu al dente. Mezitím si na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte jemně nasekaný stroužek česneku, cherry rajčata a krátce orestujte.
2) Omáčka
Do pánve přidejte Rajčatovou omáčku italskou Živina, promíchejte a vařte 7 minut na mírném ohni. Pokud je omáčka příliš hustá, můžete ji zlehka naředit vodou z vaření těstovin. Nakonec dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem podle chuti.
3) Servírování
Uvařené těstoviny sceďte, promíchejte s omáčkou a rozdělte na talíře. Posypejte čerstvě nastrouhaným parmazánem a dozdobte lístky bazalky.
Tip: Zakápněte olivovým olejem pro autentický zážitek
Tipy na variace
- Krémová úprava: Na závěr pro jemnost vmíchejte lžíci mascarpone.
- Masová verze: V prvním kroce můžete orestovat mleté maso nebo kuličky z hovězího masa.