Indická klasika butter chicken

Souhra chutí, vůní a pestrých barev – to je indická kuchyně. Dá se ale dobře připravit třeba takové butter chicken i doma? Samozřejmě! A s naší nepálivou Tikka Masala kari omáčkou je to navíc hračka. Tento recept si pro vás připravil náš šéfkuchař Ondřej Dufek. 

tikka

 

Servírování (2-3 porce)

tikka2 

 

Butter chicken postup

  1. Nejprve si připravíme marinádu. Do misky nakrájíme maso na kostky, přidáme nastrouhaný česnek, zázvor, koření a jogurt. Necháme minimálně 3 hodiny v lednici. Ideálně přes noc.
  2. Následuje rýže. Vaříme v rýžovaru v poměru 1:1 (rýže:voda). To znamená na jeden hrnek rýže jeden hrnek vody. Nejprve rýži v misce pečlivě v omyjeme (do té doby, dokavaď voda nebude čirá). Scedíme, dáme do nádoby rýžovaru a zalijeme vodou.
  3. Než se nám uvaří rýže, uděláme omáčku s masem.
  4. Na pánvi si rozehřejeme ghí a přidáme kuřecí maso. To pečlivě orestujeme dozlatova (bude mít tendenci se připalovat – pozor).
  5. Poté přidáme Tikka masala omáčku, povaříme a přidáme smetanu.
  6. Vaříme 5 minut a máme téměř hotovo. Dochutíme dle libosti, ozdobíme nasekaným koriandrem. 

Mňam!