Investujte s námi do rostlinné budoucnosti s ročním výnosem 12,5 % p.a.

Pad Thai nudle jako od šéfkuchaře do 15 minut

DSC03365-2_1

Připravit si doma asijské jídlo není jen tak. Základem je vždy omáčka, která zabere nějakou přípravu, včetně nákupu surovin a samotného vaření. Proto jsme v Živině ve spolupráci se Štěpánem Návratem, majitelem restaurace Pru58 a Café Buddha připravili tyto omáčky za vás. Jídlo jako z restaurace si tak připravíte doma za pár minut a za třetinu ceny.

 

Základem receptu je Pad Thai omáčka

Není to nic jednoduchého, nicméně vám pro představu popíšeme, jak se tato Pad Thai omáčka pro přípravu Pad Thai nudlí v Přerově v Živině vaří. Jako první je potřeba připravit Tamarindovou omáčku. Tamarind je tropický strom, který se vyznačuje zpeřenými listy a jemně zaškrcovanými plody. Dužina plodů slouží jako potravina, strom však poskytuje mnohostranný užitek. Tyto plody Tamarindu s peckami několikrát pasírujeme v horké vodě, vaříme s palmovým cukrem, solí a paprikou. Jakmile má Tamarindová omáčka hustší podobu, je hotová. K omáčce se přidá sojová omáčka (my používáme striktně Kikkoman, ta nám chutná nejvíc), opět přidáme palmový cukr a česnek. Vše smícháme a pozvolna vaříme.

 

Recept na Pad Thai nudle do 15 minut

  • Vegan
  • Bez lepku
  • Doba přípravy: do 15 min 
  • Tip: Na jedné pánvi připravujte maximálně 2 porce (alespoň při prvním vaření, než si restování vyzkoušíte).
  • Video recept: Celý postup včetně dalších tipů jsme natočili do 10 min videa.

 

Co potřebujete na 2 porce:

  • 150 g rýžových nudlí
  • Pad Thai omáčka (cca 1/3 skleničky)
  • 100 g Tofu (nebo jakékoliv maso) / nakrájet na kousky
  • 2 vejce (můžete a nemusíte použít)
  • 2 mrkve / naškrábat na nudličky
  • Zeleninu, co lednice dala: jarní cibulka, pórek nebo jiná sezónní zelenina
  • 1 lžíce palmového cukru (pokud to máte rádi sladší)
  • Arašídy nebo kešu ořechy na posypání / nakrájet na kousky

 

Jak na to:

1) Namočte nudle

Rýžové nudle namočte předem na 30-40 min do vlažné vody. Na 2 porce použijte cca 150 g suchých nudlí. Poté je pouze scedíte.

2) Restujte

Na slunečnicovém nebo řepkovém oleji orestujte na kousky nakrájené tofu nebo jiný protein a poté přidejte vejce (vejce můžete a nemusíte použít, my volíme naše domácí). Míchejte do té doby, než budou vajíčka hotová, a poté přidejte již scezené měkké nudle. Pořádně všechno promíchejte.

Do pánve přidejte nakrájenou zeleninu, co dům dal. V našem případě nechybí na nudličky naškrábaná mrkev a na 1-2 cm kousky nakrájená jarní cibulka. Vše zarestujete, dobře promíchejte a nakonec přidejte Pad Thai omáčku. Jedna sklenička vyjde na 4-6 porcí, záleží tedy jen na vás, jak výraznou chuť omáčky chcete. My jsme použili 1/3 skleničky. Chvíli vše společně povařte na menší výkon a máme hotovo.

3) Servírujte

Uběhlo sotva 10 min a můžete servírovat. Hotové nudle nandejte na talíř, zasypte na kousky pokrájené arašídy nebo kešu ořechy, přidejte koriandr (ten my milujeme) a na talíř položte měsíček limety. Tou si dle potřeby zakápne jídlo každý sám.

 

 

 

Zpět do obchodu