Květákové korma kari s cizrnou

Korma kari patří mezi ty nejoblíbenější jídla, která má na lístku snad každá indická restaurace. Je ideální pro ty, kdo milují indickou kuchyni, ale nemají rádi příliš ostrá jídla. Tento recept si pro vás připravil náš šéfkuchař Ondřej Dufek.

korma 

Servírování (2-3 porce)

 

Korma kari postup

  1. Nejprve si připravíme cizrnu. Tu si buď koupíme vařenou nebo den předem dáme do hluboké misky a zalijeme studenou vodou. Necháme v lednici přes noc.
  2. Druhý den následuje vaření cizrny a rýže. Cizrnu scedíme a vaříme v zeleninovém vývaru do měkka.
  3. Rýži vaříme v rýžovaru v poměru 1:1 (rýže:voda). To znamená na jeden hrnek rýže jeden hrnek vody. Nejprve rýži v misce pečlivě v omyjeme (do té doby, dokavaď voda nebude čirá). Scedíme, dáme do nádoby rýžovaru a zalijeme vodou.
  4. Než se nám uvaří rýže, uděláme omáčku s květákem.
  5. Na pánvi si rozehřejeme kokosový olej a přidáme květák. Pečlivě orestujeme dozlatova.
  6. Poté přidáme cizrnu, Korma kari omáčku, povaříme a přidáme kokosové mléko.
  7. Povaříme 5 minut a máme skoro hotovo.
  8. Dochutíme dle libosti a ozdobíme nasekaným koriandrem. 

Mňam!