Instantní ramen snadno a rychle
Zahřejte se v zimě kvalitním hutným ramenem, který si připravíte opravdu velmi rychle. Navíc si na něj základ můžete připravit do skleničky do lednice, kde vám vydrží až 4 další dny. Je tak možné si tento základ vzít třeba i do práce a tam si ho jen zalít vodou.
Ingredience:
- Shiitake pesto (2-3 lžičky)
- Sójová omáčka (1-2 lžíce)
- Sezamový olej (1 lžíce)
- Kimchi (1-2 lžíce)
- Tofu (100 gramů)
- Edamame fazolky
- Zelenina – mrkev, cibule, jarní cibulka
- Rýžové Bún nudle (nebo jakékoliv instantní nudle, které není třeba vařit)
Postup:
- Ve sklenici smíchejte shiitake pesto, sójovou omáčku a sezamový olej.
- Přidejte do sklenice tofu, edamame fazolky, kimchi a nakrájenou zeleninu – mrkev, jarní cibulka a cibuli.
- Přidejte Bún nudle nebo jiné rychlé těstoviny.
- Takto připravenou směs si můžete uložit do lednice, kde vám bez problémů vydrží až 4 dny.
- Ve chvíli, kdy budete mít na ramen chuť, stačí vyndat sklenici z lednice a obsah zalít vařící vodou. Třeba i v práci.
- Ramen pak můžete nechat 5 minut odpočívat, dokud těstoviny nezměknou a zelenina nezjemní. Počkejte, až se jídlo zahřeje a všechny chutě se prolnou.
- Ozdobte podle chuti a podávejte.
- Mňam!
Nechte se inspirovat a užijte si skvělé jídlo, které vaše tělo potřebuje. Kromě zeleniny koupíte všechny ingredience na www.zivina.cz.
Dobrou chuť!