Instantní ramen do skleničky snadno, rychle a zdravě

Překvapte sami sebe a připravte si kvalitní, živinami nabitý a hutný ramenem, který připravíte raz dva. Vše si můžete připravit předem do skleničky a uchovat v lednici, kde na vás počká klidně 3 dny. Instantní rámen můžete servírovat rovnou do talíře nebo si ho vzít ve skleničce do práce a tam si ho jen zalít vařící vodou z konvice. Nevěříte? Tak čtěte.

ramen ve skleničce

Na jednu porci do skleničky nebo přímo do talíře potřebujete:

TIP: Přidat můžete i Soba nudle nebo Ramen nudle, jen je před vložením do skleničky uvařte.

 

Postup:

  1. Ve sklenici smíchejte Shiitake pesto, sójovou omáčku a sezamový olej. Pokud to máte rádi ostré, přidej 1 lžičku Čilipasty.
  2. Přidejte do sklenice na kostičky nakrájené tofu, edamame fazolky, Kimchi a nakrájenou zeleninu – mrkev, jarní cibulka a cibuli.
  3. Přidejte Bún nudle nebo Soba nudle.
  4. Takto připravenou směs si můžete uložit do lednice, kde vám bez problémů vydrží až 3 dny nebo ji rovnou servírovat na talíř.
  5. Ve chvíli, kdy budete mít na ramen chuť, stačí vyndat sklenici z lednice a obsah skleničky zalít vařící vodou. Třeba i v práci. 
  6. Ramen pak nechte 5 minut odpočívat, dokud těstoviny nezměknou a zelenina nezjemní. Počkejte, až se jídlo zahřeje a všechny chutě se prolnou.
  7. Ozdobte podle chuti třeba koriandrem a už si jen vychutnejte tuto umami bombu. Mňam!