Instantní ramen snadno a rychle

Zahřejte se v zimě kvalitním hutným ramenem, který si připravíte opravdu velmi rychle. Navíc si na něj základ můžete připravit do skleničky do lednice, kde vám vydrží až 4 další dny. Je tak možné si tento základ vzít třeba i do práce a tam si ho jen zalít vodou. 

ramen ve skleničce

Ingredience:

- Shiitake pesto (2-3 lžičky)

- Sójová omáčka (1-2 lžíce)

- Sezamový olej (1 lžíce)

- Kimchi (1-2 lžíce)

- Tofu (100 gramů)

- Edamame fazolky

- Zelenina – mrkev, cibule, jarní cibulka

- Rýžové Bún nudle (nebo jakékoliv instantní nudle, které není třeba vařit)

 

Postup:

  1. Ve sklenici smíchejte shiitake pesto, sójovou omáčku a sezamový olej.
  2. Přidejte do sklenice tofu, edamame fazolky, kimchi a nakrájenou zeleninu – mrkev, jarní cibulka a cibuli.
  3. Přidejte Bún nudle nebo jiné rychlé těstoviny.
  4. Takto připravenou směs si můžete uložit do lednice, kde vám bez problémů vydrží až 4 dny. 
  5. Ve chvíli, kdy budete mít na ramen chuť, stačí vyndat sklenici z lednice a obsah zalít vařící vodou. Třeba i v práci. 
  6. Ramen pak můžete nechat 5 minut odpočívat, dokud těstoviny nezměknou a zelenina nezjemní. Počkejte, až se jídlo zahřeje a všechny chutě se prolnou.
  7. Ozdobte podle chuti a podávejte.
  8. Mňam!

 

Nechte se inspirovat a užijte si skvělé jídlo, které vaše tělo potřebuje. Kromě zeleniny koupíte všechny ingredience na www.zivina.cz.

Dobrou chuť!