🎁 Dárek - Hoisin nebo Kung pao omáčka ZDARMA při nákupu nad 1 000 Kč. Mňam! 😋

Gnocchi s kuřecím masem a bazalkovým pestem

Tahle kombinace vás dostane – jemné gnocchi, šťavnaté kuře a naše poctivé Bazalkové pesto. Hotové raz dva, chuť jako z trattorie. Mňam!



Suroviny (minimálně 2)


1) Příprava 

Na pánvi rozehřejte olej, přidejte kuřecí maso, dochuťte solí a pepřem a restujte cca 7 min dozlatova. Přidejte česnek a restujte další minutu. Mezitím, co se bude maso opékat, dejte vařit slanou vodu na gnocchi a uvařte dle návodu.

 

2) Omáčka

K orestovanému masu přidejte bazalkové pesto. Vše důkladně promíchejte a krátce povařte, aby se chutě spojily. Do pánve přidejte uvařené gnocchi a promíchejte. Pokud se směs zdá příliš hustá, přilijte trochu vody z vaření gnocchi a vše zjemněte.

 

3) Servírování

Hotové jídlo rozdělte na talíře. Každou porci posypte parmazánem a případně nakrájenými cherry rajčátky nebo bazalkou. Podávejte ihned.

 

Tipy na variace

  • Krémová úprava: Přidejte 150 ml smetany 30%, lžičku ricotty nebo mascarpone přímo do omáčky.
  • Restované noky: Bramborové noky, místo vaření, restujte na pánvi společně kuřecím masem 10 minut. Nejlépe se lžící másla.