Gnocchi s kuřecím masem a bazalkovým pestem
Suroviny (minimálně 2)
- 300 g kuřecích prsou (nakrájených na kousky)
- 2 stroužky česneku
- 3 lžíce bazalkového pesta Živina
- 500 g bramborových gnocchi
- Parmazán nebo jiný tvrdý sýr
- Sůl a pepř dle chuti
1) Příprava
Na pánvi rozehřejte olej, přidejte kuřecí maso, dochuťte solí a pepřem a restujte cca 7 min dozlatova. Přidejte česnek a restujte další minutu. Mezitím, co se bude maso opékat, dejte vařit slanou vodu na gnocchi a uvařte dle návodu.
2) Omáčka
K orestovanému masu přidejte bazalkové pesto. Vše důkladně promíchejte a krátce povařte, aby se chutě spojily. Do pánve přidejte uvařené gnocchi a promíchejte. Pokud se směs zdá příliš hustá, přilijte trochu vody z vaření gnocchi a vše zjemněte.
3) Servírování
Hotové jídlo rozdělte na talíře. Každou porci posypte parmazánem a případně nakrájenými cherry rajčátky nebo bazalkou. Podávejte ihned.
Tipy na variace
- Krémová úprava: Přidejte 150 ml smetany 30%, lžičku ricotty nebo mascarpone přímo do omáčky.
- Restované noky: Bramborové noky, místo vaření, restujte na pánvi společně kuřecím masem 10 minut. Nejlépe se lžící másla.