Salát s pomeranči, fíky a pestem thajská bazalka do 15 minut

 

 

Dnes si uděláme strašně jednoduchý a osvěžující salát s kuřecím prsem, fíky, pomerančem a naším pestem thajská bazalka. Na léto úplně ideální.

Aromatické pesto z thajské bazalky dodá i naprosto všedním jídlům ten správný šmrnc. Pesto vzniklo ve spolupráci s kreativní kuchařkou Chili Ta. Thajskou bazalku jsme si vybrali právě proto, že je to chutí i vůní opravdu velmi výrazná bylinka s lehkým lékořicovým ocáskem.

 

1-9

 

Co potřebujeme na 1 porci:

100 g kuřecích prsou / 100 g tofu

Pesto Thajská bazalka (1 lžička)

Listový salát a rukolu

Fíky a pomeranč

Olivový olej

 

Jak na to:

  1. Uděláme si na pánvi kuřecí prso. Záleží ale samozřejmě na každém, jakou variantu proteinu v salátu preferuje.
  2. Zkombinujeme jednu vrchovatou lžičku pesta s olivovým olejem, šťávou z půlky pomeranče, trochou pomerančové kůry, solí a pepřem. Mícháme rychle a našleháme zálivku hezky do krémova.
  3. Nakrájený listový salát a rukolu promícháme s naší zálivkou.
  4. Kuřecí maso nakrájíme na plátky a položíme na vrch salátu.
  5. Do salátu přidáme kousky fíků a pomerančů. Fíky jsou vždy zárukou skvělého gurmánského zážitku – pod slupkou mají měkkou a sladkou dužinu s překvapivě křupavými semínky.
  6. Maso ještě potřeme pestem z thajské bazalky. Mňam!

 

1-91

 

TIP: Na každém produktu Chili Ta + Živina najdete QR kód, který vás nasměruje na všechny naše recepty.