Bulgur celozrnný 400 g
Bulgur se získává z tvrdých odrůd pšenice, kdy se její zrna namáčí a napařováním se zbaví otrub. Po vysušení se podrtí na menší kousky. Namáčením a vařením dochází ke vzniku enzymů a částečné přeměně škrobů na jednoduché cukry. Díky tomu je také příprava bulguru velice snadná.
Bulgur celozrnný 400 g
Obsahuje vitamín A, fosfor, železo, hořčík a vlákninu.
BIO produkt: CZ-BIO-001 Zemědělská produkce EU
Skladování: Skladujte na chladném a suchém místě mimo sluneční záření.
Návod k použití: Propláchnout a v poměru 1:2 s vodou a vařit na mírném ohni 15 - 20 min. Bulgur se obzvláště hodí do nejrůznějších rizot (místo rýže), studených salátů, je možné jej využít do nádivek, jako zavářku do polévky, pro přípravy salátů a kaší.
Výživové údaje na 100 g výrobku:
Energetická hodnota |
1474 Kj/ 349 Kcal |
Tuky |
1,8 g |
Z toho nasycené mastné kyseliny |
0,3 g |
Sacharidy |
65 g |
Z toho cukry |
2,4 g |
Bílkoviny |
11,9 g |
Vláknina | 12,5 g |
Sůl |
0,017 g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Rýže a luštěniny |
---|---|
Hmotnost: | 400 kg |
Složení: | Vegan |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.