Naše ovesné mléko, vaše perfektní káva

mléko MLK živina

 

Máme dobrou zprávu pro všechny, kdo hledají chuťově vyladěné alternativy mléka, milovníky kávy i životního prostředí. Po celoročním úsilí se nám podařilo vyvinout a otestovat nové trvanlivé ovesné mléko ve spolupráci s profesionálními baristy. Říkáme mu MLK ovesný barista a je právě v prodeji.

Když jsme si na začátku celého procesu vývoje nového rostlinného mléka dělali vlastní průzkum, zjistili jsme pár zajímavých věcí. Mléčné alternativy v Česku prý vyzkoušelo již 48 % spotřebitelů a dalších 41 % uvažuje o jejich vyzkoušení. 

V českých supermarketech představuje rostlinné mléko dokonce tu nejsilnější prodejní kategorii. Podle společnosti InsightLab tvoří skoro 80 % z celkových prodejů alternativ. 

To vše je podle nás skvělým ukazatelem toho, že svět směřuje novým a udržitelnějším směrem. Důvodem jsou naprosto pochopitelné obavy z dopadu produkce mléka na životní prostředí, ale i větší počet lidí alergických na mléčné výrobky, což je nutí hledat náhrady.

Různé výzkumy naznačují, že při výrobě všech alternativ je vyprodukováno až třikrát méně skleníkových plynů a jsou mnohem méně náročnější na využití půdy i spotřebu vody, než je tomu v případě kravského mléka.

 

Představujeme nový MLK ovesný barista

Naším prvním rostlinným nápojem je ovesné mléko. Říkáme mu MLK ovesný barista a právě teď ho najdete v litrovém tetrapaku na našem e-shopu!

Na chuti a čistotě složení jsme si u něj dali opravdu záležet. Vyladili jsme vše natolik, že s vychlazeným nápojem vytvoříte hebkou mléčnou pěnu, která dá krásně vyniknout chuti kávy.

Perfektní kafe si s ním připravíte doma i v kavárně. Jde s ním totiž opravdu skvěle vyšlehat stabilní mikro pěna a vystřihnout parádní latte art. Navíc se nesráží, takže s kávou tvoří dokonalou dvojku.

Během vývoje ovesného baristy Živina jsme nápoj samozřejmě důkladně testovali jak s profesionálními baristy v kavárnách, tak s domácími kávovary u našich zákazníků. MLK ocení ale také milovníci ovesných kaší, müsli snídaní a díky své krémové konzistenci se hodí i k přípravě dezertů.

Navíc má plno cenných látek a je bohatý na makro i mikroživiny. Obsahuje bílkoviny, vlákninu, mnoho vitamínů, minerálů a biologicky aktivních sloučenin, jako jsou betaglukany a avenanthramidy. Ovesný MLK je dobrou volbou pro lidi s intolerancí na laktózu a nesnášenlivostí, protože je přirozeně bez laktózy, ořechů a sóji.

 

Jaké další varianty rostlinných mlék chystáme?

Zatímco čtete tento článek, my pilně připravujeme další varianty rostlinných mlék z mandlí, kokosu, lískových oříšků a konopných semínek. Všechna jsou vyvíjená a následně budou i vyráběná v naší krásné zemi a ohleduplně vůči životnímu prostředí.

Věříme, že se naše nápoje pro mnoho lidí stanou skvělým startovacím bodem při výměně živočišných mlék za ty rostlinné.

Teď už si ale jdeme připravit kávu a ušlehat náš MLK ovesný barista.

Ovesného baristu můžete ochutnat také v našem balíčku Ochutnávka Živiny