Kimchi polévka

 kimchi_7_edit_720

 

Ať je horko nebo zima, polévka je vždy dobrý nápad. Kimchi Jjigae, česky vývar z kimchi, zasytí a energii rozlije do celého těla.

Co je potřeba?

  • Kimchi od Živiny
  • Miso pasta (my máme nejradši tu od Koji Bakers)
  • Jarní cibulka
  • Česnek
  • Gochugaru (drcené korejské chilli)
  • Žampiony
  • Tofu
  • Sojová omáčka (Kikkoman)
  • Medvědí česnek
  • Sezamový olej
  • Voda

Jak na to?

V hrnci na plotně přeliji miso pastu horkou vodou – nikoliv vařící, stačí jen teplá, aby se pasta rozpustila. V druhém hrnci si mezi tím na sezamovém oleji orestuji nakrájené žampiony, přidám na plátky nakrájený česnek a jarní cibulku nasekanou asi na centimetrové špalíčky.

Po několika minutách přidám hlavní hvězdu jídla - kimchi od Živiny. Všechny suroviny společně prohřeji, zaliji připraveným miso nálevem, přidám dle chuti gochuga- ru vloček a přivedu k varu. Všechno pět minut provařím. Ochutnám a přidám špetku soli, pokud schází. Doslova zlatou tečkou je nakrájené tofu, které si spolu s pár žampiony orestuji na sezamovém oleji. Já osobně si talíř vždy ozdobím čerstvým koriandrem a sezamovými semínky.

Napište mi, jak vám polévka chutnala a přidejte k tomu fotku svého receptu. Označte nás na instagramu @zivina.cz.