Čočka červená půlená, loupaná 500 g
Červená čočka pochází z Turecka, dnes je ale rozšířená po celé Asii i Evropě. Má vysoký obsah železa, selenu, fosforu, zinku a vitamínu B6. Díky vysokému obsahu železa a bílkovin je vhodná pro vegetariány a rovnoměrné uvolňování glukózy je vhodné pro diabetiky. Obsahuje také vysoký podíl vlákniny.
Čočka červená půlená, loupaná 500 g
Červená čočka je jedinou luštěninou, která nenadýmá a mohou ji konzumovat i kojící matky. Zároveň je to první zdroj bílkoviny, který můžete dítěti nabídnout v době přikrmování, začít můžete už v 9. měsíci věku dítěte. Zpočátku ji zkuste přidávat do obilného mléka (pro lepší stravitelnost začněte červenou čočkou loupanou!), zeleninových kaší, poté lze čočku podávat samotnou.
Z červené čočky můžete uvařit polévku i kaši jako hlavní chod. Spolu s rozmixovanými jáhlami z ní lze připravit zdravou pomazánku. Dobrá je i s těstovinami, s pohankou nebo jako zahušťovadlo do gulášů. Lze ji použít i jako přílohu. Zkuste kombinaci červené čočky a bulguru. Zláště při nemoci přjde k chuti typické indické postní jídlo červená čočka vařená dohromady s bílou rýží.
BIO produkt: CZ-BIO-001 Zemědělská produkce EU
Skladování: Skladujte na chladném a suchém místě mimo sluneční záření.
Návod k použití: Červenou čočku loupanou nemusíte před vařením namáčet, jen propláchněte.Vařte v poměru 1:4 s osolenou vodou a poté čočku zceďte. Uvařená je za 15 minut.
Výživové údaje na 100 g výrobku:
Energetická hodnota |
1415 Kj/ 362 Kcal |
Tuky |
2,1 g |
Z toho nasycené mastné kyseliny |
0,16 g |
Sacharidy |
59,5 g |
Z toho cukry |
1,5 g |
Bílkoviny |
25,5 g |
Vláknina | 10,6 g |
Sůl |
0,09 g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Rýže a luštěniny |
---|---|
Hmotnost: | 500 kg |
Složení: | Vegan |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.