Raw mandlové košíčky s kakaovo-kávovou náplní
Pokud hledáte zdravý a lahodný dezert, který potěší vaše chuťové buňky, pak jsou naše raw mandlové košíčky s kakaovo-kávovou náplní přesně to, co potřebujete. Tento recept spojuje jemnou chuť mandlí, bohatou kakaovou náplň a jemný nádech kávy, což vytváří neodolatelnou kombinaci.
Košíčky jsou nejen chutné, ale také plné živin a vhodné pro všechny, kteří dbají na zdravý životní styl. Navíc jsou skvělou alternativou vánočního cukroví, které můžete připravit během svátků, ale hodí se i k jiným příležitostem po celý rok. Pojďme se společně podívat, jak snadno si můžete tento delikatesní dezert připravit doma!
Suroviny na korpusy:
- 150 g loupaných mandlí
- 15 velkých vypeckovaných datlí medjool
- 1 lžíce kokosového oleje
Suroviny na náplň:
- 200 g kešu oříšků
- 30 g mandlového krému Živina
- 30 g nepraženého kakaa
- 150 g javorového sirupu
- 30 g kakaového másla
- 100 ml filtrované kávy (můžete nahradit vodou)
- 1 lžička mleté vanilky
- větší špetka soli
Postup:
- Začněte připravovat základ, na který se bude vrstvit krém. Rozemelte mandle na malé kousíčky (ale ne úplně na mouku). Přidejte datle a kokosový olej a rozmixujte společně s mandlemi, dokud se mandle nerozmělní a nevytvoří se lepkavá, hutná směs.
- Ze směsi vytvořte přibližně 40 kuliček. Každou kuličku válečkem nebo dlaněmi splácněte a vytvarujte do mělkého košíčku. Malé korpusy umisťujte do papírových košíčků.
- Uvařte kávu a nechte ji vychladnout.
- Kešu ořechy rozmělněte v mixovací nádobě se sekáčkem nebo ve vysokorychlostním blendru.
- Jakmile máte z ořechů téměř pastu, smíchejte je s mandlovým krémem Živina, přidejte ostatní ingredience a důkladně promíchejte.
- Naplňte košíčky čokoládovo – kávovou náplní a ozdobte pekanovým ořechem, který můžete zkaramelizovat.
Autorem tohoto receptu je @vintagekitchen.cz (Pavla Janečková Hájková)
Mňam!