Thajské zelené kari s rýží

Máte rádi výrazné chutě a vůně? Pak jste tu správně. Recept na toto thajské zelené kari je navržený tak, aby vše bylo hotové dřív, než se vám podaří uvařit rýži. Tak se nezdržujme a pojďme na to!

Zelené kari

Servírování (4-6 porcí) :

Kari:

Rýže:

Dochucení:

  • sůl, pepř, cukr, citron
  • jarní cibulka, bazalka, červené chili

Postup :

  1. Začneme tím, že si rýži pořádně omyjeme, scedíme a uvaříme v rýžovaru v poměru 1:1. Jeden hrnek rýže na jeden hrnek vody.
  2. Připravíme si maso a zeleninu na kari. Kuřecí maso nakrájíme na větší kostky, aby se nám neuvařilo příliš rychle. Zeleninu nakrájíme na menší kousky, dbáme na to, aby byly zhruba stejně veliké, aby se všechna zelenina uvařila ve stejný čas.
  3. Maso a zeleninu si postupně zprudka opečeme. Vše dáme stranou a vrhneme se na omáčku.
  4. Kari pastu jemně osmažíme a podle chuti naředíme kokosovým mlékem.
  5. Přidáme maso a zeleninu, necháme vařit do měkka cca 10-15 minut.
  6. Nakonec dochutíme dle libosti, ozdobíme a můžeme podávat.

Mňam!