Zrnková káva Rebelbean Colombia eje cafetero 250 g (bezkofeinová)
Zrnková káva bez kofeinu od brněnské pražírny Rebelbean. Chuť kávy je opět bez kompromisů a úžasně sladká, šťavnatá s poměrně vysokou aciditou. Vynikne jak na espressu, tak i na filtru, kde se krásně projeví chuť červeného pomeranče, sladkost karamelu a příjemná natrpklost černého bezu v dochuti.
Červený pomeranč • Karamel • Černý bez




O kofeinu zbavené kávě
Co si budem, decaf (kofeinu zbavená káva) je jednoduše super! Zvláště pro ty, co mají kávu opravdu rádi a chtějí si dopřát kdykoliv během dne.
Jen pro zajímavost – rostliny s nízkým obsahem kofeinu existují, nicméně se komerčně, alespoň zatím, nepěstují. Po všech stránkách je totiž mnohem jednodušší se kofeinu zbavit až dalším zpracováním klasických zrn a odrůd.
Tato bezkofeinová káva pochází z produkce několika farmářů z oblasti Eje Cafetero v departementu Quindio v centrální Kolumbii. Jedná se o blend několika místních odrůd s největším zastoupením odrůd Caturra a Castillo.
Všechny kávy byly nejprve zpracovány klasickou promytou metodou, smíchány a poté zbaveny kofeinu. Proces dekofeinizace probíhal ve stejné oblasti Eje Cafetero místní firmou s využitím metody sugar cane. Do Evropy se tak káva dostává už zbavená kofeinu, což není úplně typické.
O metodě “sugar cane”
- Nejdříve se zrna očistí horkou párou a následně se hydratují horkou vodou, aby nabobtnala a změkla.
- Ve druhé fázi se přechází k hydrolýze kofeinu, která probíhá díky kyselině chlorogenové, která je přírodní součástí kávových zrn. Extraktory se získávají přirozenou cestou fermentací cukrové třtiny – odtud název procesu. Za pomocí ethyl acetátu se redukuje množství kofeinu v zrnech na požadovanou úroveň v několika stejných opakujících se krocích namáčení.
- Následně se zrna opět pročistí od zbytku ethyl acetátu saturovanou párou a jsou mechanicky usušena na požadovanou běžnou úroveň 10–12 % vlhkosti.
Bezkofeinová zrnková káva Rebelbean Colombia eje cafetero 250 g
Kategorie: Zrnková káva
Zpracování: Decaf - kofeinu zbavená káva (technikou sugar cane)
Pražení: Omni roast - vhodné na všechny způsoby přípravy
Farmář: Sdružení farmářů Eje Cafetero, Oblast: El Eje Cafetero, Quindio, Odrůda: Castillo, Caturra, Colombia, Tabi, Bourbon
Značka: Rebelbean Brno
Chuťový profil: Červený pomeranč • Karamel • Černý bez
Skladování: Uchovejte v suchu a chladu
Praženo: V posledních 2-4 týdnech
Doplňkové parametry
Kategorie: | Káva |
---|---|
Hmotnost: | 0.3 kg |
Složení: | Vegan |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.